top of page
תמונת הסופר/תdana416

מהי נקודת המפתח להצלחה בעידן הדאטה? התשובה טמונה ביכולת לראות את התמונה המלאה


כיועצת דאטה, אני רואה שוב ושוב כיצד יחידת דאטה מרכזית יכולה להיות הכוח המניע מאחורי טרנספורמציה ארגונית אמיתית. התפקיד המרכזי שלה? להיות הגורם המאחד שרואה את כל התמונה.


בכל מחלקה בארגון - ממכירות ושיווק, דרך שירות וכספים, ועד משאבי אנוש ורכש - טמונות הזדמנויות לשיפור מבוסס דאטה. אלה יכולות להיות אנליזות בסיסיות להבנת מגמות, סגמנטציה של לקוחות, מודלים מתקדמים לחיזוי התנהגות, או דשבורדים להנהלה שמציגים תמונת מצב עדכנית.


האתגר? לאסוף את כל היוזמות האלה, למפות אותן, ולייצר תוכנית פעולה שמשרתת את האסטרטגיה הארגונית הכוללת. זו בדיוק הנקודה שבה יחידת הדאטה המרכזית הופכת לקריטית.


מניסיוני, כשיחידת הדאטה מצליחה לרתום את כל המחלקות ולייצר מפת דרכים משותפת, קורים שני דברים מדהימים: ראשית, נמנעת כפילות בפרויקטים. שנית, נוצרות סינרגיות חדשות בין מחלקות שלא היו קודם.


כדי להוציא לפועל את מפת יוזמות הדאטה, ממליצה להיעזר במטריצת תעדוף (שלא תמיד פשוט לייצר אותה אבל היא נכס משמעותי לארגון). 


המטריצה מחלקת את היוזמות לארבעה רבעים על בסיס שני צירים מרכזיים: ערך עסקי ומורכבות יישום. ברביע השמאלי העליון נמצאות יוזמות Quick Wins – (פרויקטים בעלי ערך גבוה ומורכבות נמוכה). אלו היוזמות שנרצה להתחיל איתן כדי לייצר אימפקט מהיר והוכחת יכולת. ברביע הימני העליון נמצאות היוזמות האסטרטגיות (ערך גבוה ומורכבות גבוהה). אלו הפרויקטים שידרשו השקעה משמעותית אבל יניבו ערך ארוך טווח לארגון.


המטריצה הזו היא כלי דינמי שמתעדכן באופן שוטף ומאפשר לנו לבנות מפת דרכים ריאלית, מדידה ובעלת אימפקט. 


אז אם אתם מנהלים יחידת דאטה מרכזית שרוצה לעשות משהו משמעותי ממליצה לכם להוביל תהליך כזה בארגון שלכם😊

Comments


bottom of page